Versilia - Trattoria Pizzeria - 1. Przystawki i Sałaty

Przystawki i Sałaty

 

PRZYSTAWKI / ANTIPASTI

 

Grzanki z masłem czosnkowym/ i  z serem / 

 

5,-/6,-

Bruschetta toskańska/ pomidor/ bazylia/ czosnek

 

14,-

Grissini – włoskie paluchy własnego wypieku podawane z masłem czosnkowym, sosem pomidorowym i sosem czosnkowym

14,-

Foccacia / grillowany boczniak / pomidorki cherry / pesto verde /

17,-

Krewetki na maśle / czosnek / natka / pomidorki cherry / seler naciowy /  wino białe /

35,-

Krewetki w sosie z mango / piri piri / cebula / czosnek / kolendra / masło / wino białe /

36,-

Carpaccio / polędwica wołowa / sos truflowo-musztardowy / jabłuszka kaparowe / rukola/ Grana Padano /

 

39,-

Deska Versilia/wedliny/ser/jabłuszka kaparowe/suszone pomidory/oliwki/domowa focaccia/  65,-

SAŁATY/ INSALATA

Z kozim serem/ grilowane warzywa: bakłażan, cukinia, papryka, cebula/ truskawki/ dressing bazyliowo- limonkowy/

31,-

Z szynką parmeńską/mix sałat/suszone pomidory/ czarne oliwki/ pomidorki kokajlowe / Grana Padano / sos vinegrette /

29,-

Z krewetkami tygrysimi/mix sałat/pomidorki cherry/ jabłuszka kaparowe/ czarne oliwki/ mango/ vinegrette/ biały sezam          

31,-

Z grillowaną piersią kurczaka/ mix sałat/ wędzony twaróg/ granat/ sos cezar/ grzanki/

28,-

Z wątróbk drobiowych/ młody szpinak/ prażone pestki dyni/ malina/ pomidor cherry/

sos winegret/

28,-